19 Apr 2005

Το μεγάλο φαγοπότι




Είχαν κάτσει στο τραπέζι ο καθένας στη θέση του.
Ο Ταρζάν ο άρχοντας της ζούγλας είχε φτιάξει νοστιμότατους πατατοκεφτέδες (χορτοφάγος ο ίδιος απαγόρευε να φάνε τα ζώα τα άλλα ζώα της ζούγκλας)
Μάλιστα με τη χορτοφαγία του είχε αντιδράσει ο Γκαούρ που ήθελε κάθε Κυριακή να τρώνε παϊδάκια από αγριοκάτσικα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.
Η πέτρα της σπηλιάς ήταν ανοιχτή και κάθε τόσο κοίταγαν προς την πόρτα να δουν το μάγο που από στιγμή σε στιγμή θα έμπαινε στη σπηλιά.
Η Τζέην βέβαια προτιμούσε να είχε σπάσει κανα πόδι αυτός ο Τραγο-μάγος και να μην ερχότανε γιατί είχε βρεγμένη τη φωλιά της, ο Γκαούρ το ίδιο.
«Άκου το μασκαρά, τα βρίσκει όλα», σκεφτότανε ο Γκαούρ. «Για φαντάσου να του πει και για το πισοκολλητό που έκανα στη Τζέην, να γίνει Αθήνα εδώ μέσα βραδιάτικα».
Ο Ποκοπίκο ήταν όλο χαρά. Καλή περίπτωση ο μάγος. Θα τα μάθαινε όλα για τη Χουχού που του το έπαιζε παρθένα.
Η Χουχού είχε κανονίσει να βγει το βράδυ και ζοχαδιαζότανε που αργούσε αυτός.
Που διάολο ξεφύτρωσε τώρα, σκεφτότανε...
Και ξαφνικά...μια λάμψη εμφανίζεται στην πόρτα της σπηλιάς...
Ο ΜΑΓΟΣ!!!!!
-Άργησα παιδιά? ε...λίγο...ξέρετε μου έτυχε μια αναποδιά...κάτι αστυνομικοί κάναν απεργία και είχαν κλείσει όλοι οι δρόμοι της ζούγκλας...
-Δεν πειράζει, λέει ο Ταρζάν τρέχοντας να υποδεχτεί το μάγο, δεν πειράζει μάγε μας...έλα κάθισε κοντά μας, σήμερα είμαστε όλο χαρά που υποδεχόμαστε την αφεντιά σου...
-Δεν αφήνεις τα πολλά λόγια και να μας σερβίρεις γρήγορα γιατί ψοφήσαμε από την πείνα ξεφωνίζει η Τζέην ανησυχώντας για τις ικανότητες του αυτοαποκαλούμενου μάγου της ζούγκλας, και θέλοντας να του στείλει το μήνυμα ότι δεν θα καθαρίσει εύκολα αν τα βάλει μαζί της.
Ο μάγος κάθισε στην τιμητική θέση του τραπεζιού εκεί που άλλες φορές καθόταν ο Ταρζάν.
Έριξε μια ματιά σε όλους και προσπάθησε να καθησυχάσει τη Τζέην
-Εσύ θα είσαι η Τζέην.
-Καλά που το βρήκες μάγε της δεκάρας.
Ο Ταρζάν, που δεν του άρεσε η συμπεριφορά της συζύγου του, της έκανε παρατήρηση.
-Τζέην γυναίκα των ονείρων μου, γιατί αντιδράς με τον κ. μάγο? τι πρόβλημα έχεις?
-Τίποτα άντρα μου, προσπάθησε να δικαιολογηθεί καταλαβαίνοντας ότι το είχε παρακάνει, Τίποτα, μόνο που...ξέρεις...έχω καθυστέρηση, και αυτό μου τσιτώνει τα νεύρα.
-Αγαπητοί μου, επεμβαίνει ο μάγος, δεν χρειάζεται να μαλώνουμε σήμερα, εγώ ήρθα εδώ να σας τα αποκαλύψω όλα, ακόμα και τα προσωπικά δεδομένα μια και στη ζούγκλα δεν υπάρχει κανένας νόμος που να το απαγορεύει, αλλά μη φοβάστε, ότι με ρωτήσετε θα σας πω, τίποτα παραπάνω.
Αρχίζει το φαγοπότι. Πατατοκεφτέδες, σαλάτα από σπαράγγια, σαλιγκάρια α λα κρεμ
κολοκυθάκια τηγανητά, πατάτες τηγανητές (αυτές τις έφαγε όλες ο Ποκοπίκο) μουσακάς, παστίτσιο....
-Έχουμε και ψάρια από το μεσημέρι αν θες μάγε, του προτείνει η Τζέην αλλάζοντας τακτική και προσπαθώντας να τον καλοπιάσει τώρα.
-Έχουμε και μπανάνες τουρσί, του πετάει ο Ποκοπίκο, κοιτάζοντας απειλητικά τον αμίλητο Γκαούρ.
-Όχι ευχαριστώ δεν θα πάρω, καμιά μπύρα υπάρχει?
Ο Ποκοπίκο πάει στο ψυγείο (του πάγου) να φέρει μπύρες, και θέλοντας να κάνει την αρχή ρωτάει ο μάγο.
-Μάγε τι καιρό θα κάνει αύριο? θα βρέξει?
-Θα βρέχει από τις 8,15 το πρωΐ μέχρι τις 12,46 μετά θα πιάσει λιακάδα και θα διατηρηθεί μέχρι το βράδυ...αλλά... ρωτήστε με τίποτα ποιο δύσκολο.

Συνεχίζεται

1 comment:

  1. Αραχτε έφτιαξα ένα τραγουδάκι, πήγαινε να το δεις! Θέλω την κριτική σου, την συμβουλή σου!! να την παρατήσω την δουλειά μου έχω ελπίδες στο τραγούδι; Αν θες πρόσθεσε και καμιά στροφή δικιά σου!!

    ReplyDelete