23 Aug 2005

τα «Σύνορα της απάτης»?



"Eνώνουν τα «Σύνορα της αγάπης»

...Πόλος έλξης η Σύμη για εκατοντάδες Tούρκους τουρίστες με αφορμή το σίριαλ.

Οι εικόνες του νησιού αποτέλεσαν πόλο έλξης... για εκατοντάδες Τούρκους τουρίστες - εκ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ - που ήθελαν να γνωρίσουν τον τόπο όπου αναπτύχθηκε το ειδύλλιο του νεαρού Έλληνα με την όμορφη Τουρκάλα στο γνωστό σίριαλ."


Και λέω εγώ ο άσχετος...και αραχτός...

Δηλαδή τι θα γίνει αν (λέω, αν) δεν παντρευτεί ο ...Οζγκιούρ Τσεβίκ (Νίκος) την
Νεχίρ Ερντογάν (Ναζλί) αφού δεν συμφωνεί και ο πατέρας της κοπέλας Ερντάλ Οζγιαγτζιλάρ (Καχραμάν)...Μπακλαβαντζόγλου?

Ή (ακόμα χειρότερα) την γκαστρώσει - τόσα γίνονται- και την παρατήσει ο μάγκας ο Έλληνας (ο Οζγκιούρ Τσεβίκ (Νίκος)?

Τι θα γίνει?

Κανένας πόλεμος?

Το πιθανότερο μια και είναι τόσο επηρεασμένοι από το σήριαλ.

Παιδιά (κ.κ. σκηνοθέτες Γιαγμούρ Ταϊλάν - Ντουρούλ Ταϊλάν)
και κ.κ. σεναριγράφοι(Σουλχί Ντολέκ - Γκιουλίζ Κουτζούρ)
- και μη μου πήτε ότι δεν είμαι πληροφορημένος-
προσοχή παληκάρια...γκαρντάσηδες...παντρέψτε τα παιδιά μην έχουμε κανά πόλεμο καλοκαιριάτικα.



Και συ ρε (Θείε) Καχραμάν...δώστη στο παληκάρι την τσούπα σου...άντε να τελειώνουμε...

Άσε που είναι και πλούσιο το παιδί.

Τι θα πάρει η κανακάρισα?

Το πολύ πολύ να πάρει καναν μπακλαβαντζή.

Ταμάμ μπάρμπα?





araxtos με ζάχαρο 500

4 comments:

  1. Αυτή η σειρά παίζεται στην Τουρκία ή στην Ελλάδα; Βρέ τι χάνουμε εμείς που δεν βλέπουμε ελληνικά ή τουρκικά κανάλια τελικά... Το ήξερα ότι έπρεπε να επιμείνω να βάλω δοριφορική κεραία... Μη αξάψεσαι σε παρακαλώ και μας πάθεις τίποτε. Oχι τίποτε άλλο θα αναγκαστούμε να διαβάζουμε τα δικά μας τα blog :-) :-)

    ReplyDelete
  2. Βλέπω το σίριαλ αυτό πότε-πότε, όχι τόσο για την υπόθεση (σαχλαμάρα) αλλά για κάποια μηνύματα που εκπέμπει. Είναι η σύγκρουση της παλιάς Τουρκίας (παπούδες) που φοβάται την αλλαγή (π.χ. γάμος με Έλληνα, είσοδος σε ΕΕ)με τη νέα. Η σύγκρουση παλαιών εθίμων (πρέπει να συμφωνήσουν οι γονείς αλλιώς γάμος δεν γίνεται)με άλλα πιό εξ-ευρωπαϊσμένα πρότυπα ( στην Ελλάδα για να κάνεις σχέση θα πάρεις την άδεια απο τη μαμά σου?), η άλλη θρησκεία (με την περιτομή τι θα κάνουν?).
    Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι και ο τρόπος που παρουσιάζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες στο τούρκικο αυτό σίριαλ. Οι Ελληνες φαντάζουν κακόπιστοι, πονηροί, ενώ οι Τούρκοι καλοκάγαθοι. Προφανώς και εμείς για τους Τούρκους δεν τρέφουμε καλύτερα αισθήματα. Θα έλεγα λοιπόν, ότι αυτό το σίριαλ αξίζει τον κόπο να το παρατηρούμε και για την εξέλιξη των γεγονότων.. Το αν θα παντρευτούν ή όχι ίσως να δείχνει την επιθυμία και γνώμη της χώρας αυτής στον εκσυχρονισμό και την αποχώρησή της απο την αδιαλλαξία του παρελθόντος.

    ReplyDelete
  3. Είναι να μην...εξάπτομαι...
    Είναι να μην ανησυχώ...
    Είναι να μην ανατριχιάζω?

    Ακολουθεί ολόκληρο πόστ

    ReplyDelete
  4. Anonymous24/8/05 20:30

    Μαρίνα τι λες? Έχει δει πράγματι το σήριαλ? Παρουσιάζονται οι Έλληνες ως «κακόπιστοι και πονηροί», ενώ οι Τούρκοι «καλοκάγαθοι»?!! Είναι κακόπιστος και πονηρός ο χαρακτήρας της Κατίνας ή του Νίκου ή των γωνιών του? Και είναι «καλοκάγαθος» ο χαρακτήρας του παππού?!!!
    Δεν πρόσεξες καν ότι οι Έλληνες παρουσιάζονται ας πούμε ως δισεκατομμυριούχοι, τεκνά, γενναιόδωροι, ρομαντικοί και… ευρωπαίοι. Τι να πω, ένα «έργο τέχνης» τελικά μπορεί να πάρει άπειρες ερμηνείες χωρίς ποτέ να γίνει κατανοητός ο σκοπός του «καλητέχνη»…

    ReplyDelete