11 Jan 2006

Η δυστυχία του να είσαι bloggeras?




ή Η ΕΥΤΥΧΙΑ?

Θα το ανακαλύψουμε και θα το ανακαλύψει και ο Ν.Δήμου.
Θα ήθελα κατ αρχήν να τον συγχαρώ για το θάρρος του (θράσος)?
που μπήκε στο στίβο των bloggeradon με όλους τους κινδύνους (μεταξύ κατεργαράκων...ειλικρίνεια)

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι μας ανεβάζει μια τόσο γνωστή και άξια προσωπικότητα να ανακατεύεται με μας και δίνει στα «μαγαζιά μας» μια άλλη όψη, πιο επίσημη.
Ίσως να δώσει και το καλό παράδειγμα να το τολμήσουν κι άλλοι

ΒΕΒΑΙΑ, υπάρχει ο κίνδυνος να μπουν εδώ μέσα πολλοί γνωστοί (επώνυμοι)! και να ατονήσει το δικό μας στυλ, της ελευθερίας (πλήρους) και της «γραφικότητας».
Θα δούμε.
Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος να μας «παρακολουθούν» πιο στενά οι διάφορες υπηρεσίες μια και θα αποχτήσουμε πολλούς αναγνώστες και έτσι θα μπορούσαμε να επηρεάζουμε την κοινή γνώμη. (πλάκα-πλάκα....)
Κι αυτό θα δείξει.

ΜΑ Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ είναι να παρασυρθούν οι «συνάδελφοι» λόγω ματαιοδοξίας, και να διαβάζουν «και να γράφουν» μόνο στον ΝΔ μια και τα θέματα του είναι αν όχι σωστότερα, σίγουρα όμως καλογραμμένα και όπως και να το κάνουμε δεν τα γράφει όποιος κι όποιος...

ΕΔΩ θα ήθελα λίγο να προβληματιστούμε.
Να κάνουμε την αυτοκριτική μας και να προσπαθήσουμε να αποβάλουμε το βάρος του ονόματος (είπαμε μάλλον θα ακολουθήσουν κι άλλοι) και να περιοριστούμε στο κείμενο και στο θέμα.

Πράγμα που προέβλεψε (και ανέφερε) και ο ίδιος ο ΝΔ:

«Πρώτα από όλα θεωρώ ότι πρέπει κανείς να επικεντρώνεται σε αυτό που λέγεται και όχι στο πρόσωπο που το λέει. Στην Ελλάδα αυτό είναι το κύριο πρόβλημα κάθε διαλόγου. «Ποιος το είπε;» Αν αυτός που το είπε είναι για μας αναξιόπιστος (καθότι Δεξιός, Αριστερός, Γαύρος, κλπ.) δεν εξετάζουμε καν το περιεχόμενο των λόγων του. Το απορρίπτουμε a priori».

ΠΑΜΕ λοιπόν
Μαζί με τους «επώνυμους» και ας αποδείξουμε (με ευγένεια και επιχειρήματα) ότι δεν θα σεβαστούμε τίποτα άλλο εκτός από την προσωπικότητα του καθενός όπως και μεταξύ μας(εντάξει, οι περισσότεροι) και όχι τον πρότερο βίο.
ΕΔΩ θα είναι (ή θα πρέπει να είναι) μια καινούργια αρχή απαλλαγμένη από τις επιτυχίες του παρελθόντος. (Που είναι πολλές για τον Δήμου)

ΑΥΤΟ είμαι σίγουρος πως το αποδέχεται μετά χαράς και ο ίδιος.

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ στην παρέα μας ΝΙΚΟ ΔΗΜΟΥ


araxtos & light

2 comments:

  1. Eχεις και εχει δικαιο οταν λετε οτι πρεπει να κοιταμε το τι λεγεται απο το ποιος το λεει, αλλα σκεψου την πιθανοτητα ότι διαβαζοντας το κειμενο καταφερες να ξεχασεις τον συγγραφεα του αλλα εχεις τωρα ενα σχολιο να κανεις....
    Πρεπει να συμφωνησεις οτι οπως και να το κανεις πιανει δεος η ιδεα οτι με αυτον τον τροπο επικοινωνεις με ενα (γνωστο ή οχι, επιτυχημενο ή οχι) συγγραφεα του οποιου εχεις βιβλια στα ραφια σου.
    Συμφωνεις ή διαφωνεις;

    Την καλησπερα μου και καλο μας διαβασμα :-)

    ReplyDelete
  2. Συμφωνώ vista, το ίδιο συμβαίνει και με σένα που σε εκτιμώ, αλλά θα πρέπει να σε κριτικάρω ανεπηρέαστος (όπως έκανε και η blogarismeni σε μένα και καλά έκανε) χωρίς φιλτράρισμα.
    Για αυτό είναι δύσκολο αλλά πρέπει να γίνει έτσι.

    Ανεπηρέαστα (αλλά παγωμένα, λόγω κρύου) φιλάκια

    ReplyDelete