4 Jul 2009

Ποιος φταίει? μα ο βαρκάρης βέβαια!

Είναι γνωστό το σκετσάκι – αινιγματάκι.

Μια γυναίκα παντρεμένη που γουστάρει να το κάνει με τον απέναντι από το ποταμάκι εραστή, προτρέπει τον κερατά-σύζυγό της να την πάρει μαζί του στην πόλη.
Γιατί? γιατί φοβάται (λέει το παραμύθι) ότι δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στον πειρασμό και θα το κάνει (για πολλοστή φορά) με τον γκόμενο-εραστή.
(Ε, και? σιγά τα αυγά)
Αυτός δεν την παίρνει μαζί του, αυτή πάει απέναντι με τη βάρκα (πλήρωσε 5 ευρώ που είχε για εισιτήριο τον βαρκάρη) το κάνει (για άλλη μια φορά) και φεύγοντας ζητάει από τον εραστή άλλα 5 ευρώ για να πληρώσει τον βαρκάρη να την πάει απέναντι. Αυτός δεν της τα δίνει, παρακαλάει τον βαρκάρη να την πάει τσάμπα, αυτός δεν την πάει και αναγκάζεται να περάσει από τη γέφυρα που είναι 1 χιλιόμετρο μακριά. Εκεί την σκοτώνει ένας δολοφόνος.

Το ερώτημα είναι ποιος φταίει που σκοτώθηκε η γυναίκα.
Δεν ξέρω ποιος τρελός το σκέφτηκε όλο αυτό το βλακώδες αίνιγμα (μάλλον πρέπει να ήταν ο δολοφόνος) αλλά ξέρω μια που το ακούω συχνά (το άκουσα και σήμερα στην TV) ότι οι γυναίκες που ερωτούνται ρίχνουν όλες το φταίξιμο στους άλλους και την γυναίκα την βάζουν τελευταία!
Και το κάνουν αυτό γιατί είναι (λέει) υποχρεωτικό να τους βάλεις όλους σε ιεραρχική όσον αφορά το φταίξιμο σειρά, αλλιώς δεν θα την έβαζαν καθόλου.

Φταίει ο σύζυγος (πρώτη επιλογή των γυναικών ή... δεύτερη μετά το δολοφόνο) φταίει ο βαρκάρης, ο γκόμενος και τελευταία η σύζυγος!

Καλά, θα μου πεις, ξανθιές είναι (αν και μία ήταν μελαχρινή) ότι θέλουν λένε.

Το θέμα είναι ότι συμφωνούν όλες.
Δεν άκουσα μία να λέει ότι φταίει η σύζυγος (άντε, μετά το δολοφόνο).
Τι κακό είναι αυτό?

Αλλά μια και το άκουσα πάλι θα ήθελα να πω και γω τη γνώμη μου για το ποιος φταίει.

Για μένα φταίει (πρώτα) ο βαρκάρης.
Γιατί ο χριστιανός θα μπορούσε να την περάσει απέναντι και να την σώσει τη γυναίκα (με το γνωστό αντάλλαγμα βέβαια)!



Αυτά για σήμερα.
Με την ελπίδα να περάσω και γω απέναντι και να ασχοληθώ στη συνέχεια με ποιο σοβαρά θέματα (έστω όπως αυτό) από την πολιτική, τους πολιτικούς και τις άλλες σαχλαμάρες που ασχολήθηκα τελευταία.









araxtos & θα έλγα ότι φταίει το Πασοκ, αλλά δεν είναι στο παιχνίδι

1 comment:

  1. Είναι ένα εντελώς χαζό ψευτοτρίλημμα...

    ReplyDelete