23 Sept 2005

Όλος ο κόσμος

Μπορει εσυ
να εισαι μονο εναν ατομο
για τον κοσμο,
για καποιον ομως
εσυ εισαι
ολος ο κοσμος...



G. García Márquez

8 comments:

  1. Πω, πω. Ο Μαρκές το έχει γράψει αυτό; Κι εγώ νόμιζα τόσο καιρό ότι ήταν απλά ένα στιχάκι από λεύκωμα και το έφτυνα... Ντρέπομαι!

    Καλημέρα σας...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Απέκτησε δηλαδή σημασία, μονον και μονον επειδή προέρχεται από καποιο γνωστό συγραφέα...;

    ReplyDelete
  4. Οταν βλέπεις πεταμένα πράγματα σε μια άτακτη σωρό σπανίως κάθεσαι να ξεχωρίσεις τα διαμάντια... Εχω δει άπειρα τσιτάτα, χαραγμένα σε παγκάκια, λευκώματα, τοίχους, κάρτες free to get. Κάποια στιγμή βαρέθηκα να τα αξιολογώ...

    Οσο για το συγκεκριμένο, δεν προέρχεται από γνωστό συγγραφέα. Ποσώς με ένδιαφέρει πόσα αντίτυπα έχει πουλήσει το "100 χρόνια μοναξιάς". Τυγχάνει απλά να είναι από τα πιο αγαπημένα μου.
    Ελπίζω να σε κάλυψα.

    ReplyDelete
  5. Ξαφνιαστηκα γιατι για μένα οι λεξεις έχουν μονον τότε αξία αν μου λενε κάτι, ανεξάρτητα απο που προέρχονται, εαν τις διαβασω τις αξιολογώ χωρίς να δω την ταμπελίτσα. Πες με αργοσχολη, αφου δε τις αφήνω απλά να προσπεράσουν και αναρωτιέμαι αν με αγκίζουν, αν θέλουν να μου πουν κάτι.
    Το ίδιο συμβαινει και με πίνακες, γλυπτά, κατασκευές ή μουσική, δεν παει να ειναι Picaso, εαν εμενα δεν μου λέει τίποτε το περιεχόμενο, ειναι αδιάφορο.
    Προσωπικά λατρευω τον Gabriel Garcia Marquez διαβασα μέχρι τώρα με χαρά τα βιβλία του (θα πρεπει να ειναι έξι ή πέντε). Μόνο το τελευταιο της αυτοβιογραφίας του δε μπορεσα να το τελειώσω. Δεν ξέρω, ίσως θα πρέπει να του δώσω μια ευκαιρία τώρα που βρίσκομαι σε άλλες φάσεις. Τα λέμε

    ReplyDelete
  6. Δεν θυμάμαι αν το έκανα παλιά, ωστόσο πλέον δεν αναρωτιέμαι αν θέλουν κάτι να μου πουν οι λέξεις. Το πιθανότερο είναι πως αν θέλουν θα γίνει αυτομάτως, χωρίς σκέψεις.

    Τώρα για το εν λόγω δίστιχο... Υστερα από άπειρες αναγνώσεις άλλων του τύπου "Τα μάτια σου είναι μπλε, πάμε για ένα καφέ", μάλλον το πήρε η μπάλα...

    Αλλά για να τελειώνουμε, εγώ τον εαυτό μου αποπειράθηκα να χλευάσω, που δεν είχε ιδέα για τον δημιουργό του, που διατείνομαι ότι είναι κι από τους αγαπημένους μου.
    Καλημέρα σας.

    ReplyDelete
  7. ..."Τα μάτια σου είναι μπλε, πάμε για ένα καφέ", ...
    :-)
    Πές τα έτσι βρε κορίτσι μου να σε καταλάβω...
    Στα πράσινα τι θα μου λενε δηλαδή;
    πάμε για Πετράλωνα;
    :-)

    Tότε και εγώ δεν θα τα αξιολογούσα πλέον...
    Να εισαι καλά :-)

    ReplyDelete